Maceració carbònica.

La maceració carbònica consisteix en començar la fermentació anaeròbica dins el propi gra del raïm. Per fer això possible guardarem els raïms sencers, sense despalillar, en dipòsits tancats, on afegirem una mica de most fermentant o CO2, per mantenir les condicions anaeròbiques. Passats de 7 a 10 dies, premsem la pasta resultant i procedim a continuar la fermentació, ara de forma aeròbica.
Amb aquest procés aconseguim vins d'un color violeta molt brillant, amb aromes secundaris molt potents, amb gustos caramel·litzats i mot perfumats que recorden a les llaminadures. Sota aquesta explosió sensorial trobem gustos amargs i astringents, donats per la part verda i fustos del raïm.
Els vins de maceració carbònica s'han de consumir quan més joves millor, no són adequats per la guarda, ja que s'oxiden fàcilment i perden els aromes a caramel, quedant gustos vegetals i astringents que no resulten gens plaents.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

 

123Vins Design by Insight © 2009